menu
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
Ako navrhnúť modernú kanceláriu s ohľadom na dnešné myslenie
Súťaž: Made by Spaceplan, Designed by you
Udržateľné značky nábytku, ktoré prezentujú dizajn a ekológiu
Všetky články

Relax zóna musí byť súčasťou vašej kancelárie

Aby firmy fungovali lepšie, musia zlepšovať vzťahy na pracovisku. To sa deje v neformálnnom prostredí, ako sú relax zóny.

1. 7. 2019

Donedávna nebolo zvykom, aby veľké spoločnosti vyčlenili v návrhu priestorov (spaceplane) niekoľko metrov pre miesta ako sú relax zóny, kde môžu ľudia diskutovať, alebo relaxovať. Naopak dnes, sú tieto priestory nevyhnutné pre vytvorenie kvalitného tímu, dobrej atmosféry, pre podporu spolupráce a konštruktívnej výmeny názorov. Priestor na čakanie Lan od Gan rugs Bežne sa stáva, že najlepšie nápady prichádzajú počas kávy. Osobné vzťahy sú základom všetkého: rodiny, spoločnosti a rovnako to platí pre firmy. Ak zamestnanec cíti, že je časť tímu, je vypočutý a oceňovaný, ho ovlyvňuje v jeho spokojnosti a kreativite. Nie je prekvapením, že tento pocit spolupatričnosti a tímového ducha nie je len vertikálny, ale aj horizontálny – ovplyvňujú ho vzťahy nielen s nadriadenými, ale ostatnými kolegami a dôvera v ich prácu a nápady a v to, že sa sa môže na nich spoľahnúť. Je nepravdepodobné, aby sa dôvera rozvinula, ak sú osobné vzťahy medzi členmi tímu obmedzené na ranné pozdravy, alebo niekoľko fráz o projekte. Vzťahy sa rozvíjajú počas prestávok a presunov, kde je normálne uvoľnenejšia atmosféra. Vtedy je príležitosť sa porozprávať so člrnmi tímu, kolegami z iného tímu, alebo dokonca z inej firmy. Sedenie a stôl pre miesta pre neformálne stretnutia E-quo od True design Keď odídeme na chvíľu od stresu a starostí hoci len 15 minút pri káve diskutujeme o našich osobných záujmoch alebo o tom, čo sa deje mimo nášho pracovného života, vytvárajú sa užšie osobné vzťahy, ktoré tiež živia tie profesionálne. A to môže otvoriť dvere lepšej spolupráci a novým prístupom.

Lepšie vzťahy podporuje dizajn aj firemná kultúra

Význam osobných vzťahov sa čoraz viac prejavuje nielen v dizajne a výrobe nábytku, ale aj v interiéri a tiež z oblasti ľudských zdrojov. Starostlivosť o ľudí, tímové vzťahy, uvoľnené a obohacujúce pracovné prostredie sa stali prioritou mnohých spoločností, ktoré vedia, čo to znamená pre návratnosť kreativity a úspechu. Systém pre stretnutia a čakanie Bend od Actiu Preto sa priestory používané na socializáciu (priestor na kávu, ihriská, spoločná terasa alebo priestor s mäkkým sedením) stávajú stále viac bežnými v pracovných priestoroch, čo v konečnom dôsledku podporuje spokojnosť a produktivitu. Spoločné priestory, ktoré podporujú afinitu nám umožňujú lepšie spoznať našich kolegov a to ako môžeme vidieť ich vidieť život a prácu. To je dôvod, prečo sa nábytok vyvíja s týmito relax zónami, ktoré dokážu vytvoriť uvoľnené prostredie  a zvyšujúcú pohodlie. Dobré osobné vzťahy môžu byť záchranným lanom pre problémy a vodítkom ,ak sa objavia problémy a to aby sme vždy nakoniec šli v rovnakom smere. Špeciálne relax zariadenie N.A.P.  od Loook Industries Pozrite si širokú škálu nábytku, ktorá pomáha budovať skvelé relax zóny, jedálenske priestory, neformálne meeting roomy a ďalšie. Nábytok od vyše 60-tich špičkových výrobcov nájdete tu.
Chcete viac informácií o dizajne,
oceneniach a trendoch?
Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.