menu
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
Ako navrhnúť modernú kanceláriu s ohľadom na dnešné myslenie
Súťaž: Made by Spaceplan, Designed by you
Udržateľné značky nábytku, ktoré prezentujú dizajn a ekológiu
Všetky články

Akustické panely a búdky sú riešením hluku

Akustické panely a telefónne búdky sú riešením hluku v kancelárskych a verejných priestoroch a pomáhajú sústredeniu a celkovej spokojnosti.

21. 7. 2023

Hluk v kancelárskych a verejných priestoroch nám dokázateľne spôsobuje ťažkosti pri sústredení a učení a ovplyvňuje celkovú spokojnosť. Rovnako ako v pracovnom prostredí môže mať nadmerný hluk negatívny vplyv na produktivitu, koncentráciu a celkový zdravotný stav.

Vedeli ste, že:

Nárast hluku o 10 decibelov zodpovedá 5 % zníženiu produktivity Pri strate koncentrácie v dôsledku rozptýlenia, trvá približne 23 minút, kým sa opäť dokážeme sústrediť na úlohu Na letiskách a v hoteloch, kde je neustála aktivita a pohyb, hluk spôsobuje stres a nepohodlie Hluk ovplyvňuje mozgovú aktivitu, pretože spôsobuje slabé zapamätávanie a ťažkosti s učením
akusticka telefonna budka space s od mute Mute Design® Space S
67 % firiem má v open office súkromné zóny, no nie všetky firmy majú dostatok štvorcových metrov na vytvorenie miest pre koncentráciu. Akustické telefónne búdky a huddle roomy dávajú v kanceláriách a otvorených priestoroch, priestor pre koncentráciu alebo izoláciu pri úlohách, ktoré si to vyžadujú, či už pre jednotlivcov, alebo menšie skupiny. Cieľ búdiek a huddle roomov je dvojaký: udržať vonkajší hluk vonku a izolovať hluk vytvorený v nich v čo najlepších podmienkach: vytvoriť dobré osvetlenie a vetranie, ergonomický dizajn, maximálnú konektivitu s rôznymi zariadeniami a estetikou, ktorá sa hodí do moderných kancelárii. Takto je potom možné búdky a huddle roomy umiestniť kdekoľvek v kancelárii a použiť ich ako dizajnový prvok. akusticke feltove panely od refeltu V našej širokej ponuke nájdete aj Jetson, či Space od Mute design, ktoré sú skvelým dizajnovým a funkčným riešením a zároveň sú vo vynikajúcich cenách. Zvuk pohlcujúce panely sú fantastickým riešením, ktoré znižuje hluk v priemere o 67 %. Tieto panely môžu pokryť všetko od stropov po steny a použiť ako paravány ako oddeľovače medzi pracovnými stanicami alebo medzi miestnosťami. akusticka telefonna budka a pod jetson od mute V našej ponuke nájdete napríklad feltové akustické panely z recyklovaných PET fliaš od holandského Refeltu. Ich panely poskytujú nielen pohodu a znižujú stres elimináciou hluku, ale prispievajú aj k starostlivosti o životné prostredie, pretože na každý štvorcový meter sa recykluje 75 plastových fliaš. Rozsiahly výber tvarov, farieb a hrúbky tiež umožňuje úplné prispôsobenie panelov pre každý priestor, čo vytvára nekonečné možnosti pre architektov a interiérových dizajnérov. Vo všeobecnosti platí, že akustické panely aj búdky a huddle roomy majú za cieľ znížiť rozptýlenie zvuku a zlepšiť pohodu ľudí, čím vytvárajú priestory šité na mieru pre rôzne úlohy dňa. Vo svete hybridných priestorov, otvoreného priestoru, maximálnej konektivity a neustáleho rozrušenia je dôležité pochopiť ťažkosti priestoru a poskytnúť flexibilné, všestranné a vysoko kvalitné riešenia. Vyhnúť sa hluku je takmer nemožné, ale je to nevyhnutné.
Chcete viac informácií o dizajne,
oceneniach a trendoch?
Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.