menu
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
Ako navrhnúť modernú kanceláriu s ohľadom na dnešné myslenie
Súťaž: Made by Spaceplan, Designed by you
Udržateľné značky nábytku, ktoré prezentujú dizajn a ekológiu
Všetky články

Súťaž: Made by Spaceplan, Designed by you

Všetci študenti pozor! Zapojte sa do súťaže o návrh vzorov akustických panelov buďte súčasťou veľkých projektov vďaka vášmu jedinečnému dizajnu.

2. 4. 2024

Akustika sa stáva stále dôležitejšou súčasťou modernej architektúry a interiérov. S cieľom podporiť kreativitu a inováciu medzi mladými dizajnérmi a osláviť naše blížiace sa 10-te narodeniny sme sa rozhodli usporiadať súťaž, ktorá vyzýva študentov na navrhnutie troch rôznych akustických vzorov panelov. Akustické panely sú 9mm hrubé feltové pláty, ktoré sa narežú podľa vzoru. Vzory môžu obdĺžnikové, alebo štvorcové najlepšie v dobre použiteľných veľkostiach, aby sa dali lepiť na steny, stropy, či zavesiť Pre inšpiráciu odporúčame sa pozrieť na stránku https://www.refelt.com. Súťaž je otvorená pre študentov na všetkých úrovniach vzdelania, či už sú to stredoškoláci, bakalárski alebo doktorandskí študenti. Naším cieľom je podporiť nové myšlienky a nápady, ktoré môžu viesť k lepšiemu zvukovému prostrediu vo verejných a súkromných priestoroch.

Cieľ súťaže

Cieľom súťaže je vytvoriť tri rôzne druhy akustických panelov, ktoré by mohli byť použité v rôznych typoch miestností, ako sú kancelárie, konferenčné miestnosti, reštaurácie, alebo dokonca domáce obývacie izby. Panelové riešenia by mali nielen zlepšiť akustiku miestnosti, ale aj pridať estetickú hodnotu.

Požiadavky na návrh

Množstvo:  3 vzory akustických panelov Variabilita: Navrhované panely by mali mať možnosť byť použité v rôznych priestoroch a mali by byť schopné prispôsobiť sa rôznym dekoratívnym štýlom. Efektivita: Panely by mali byť schopné účinne znižovať odrazy zvuku a zlepšiť celkovú akustiku miestnosti, čo prispieva k lepšiemu komfortu a kvalite zvuku. Estetika: Okrem svojej funkčnosti by mali byť panely aj esteticky príťažlivé a mali by prispieť k celkovému dizajnu miestnosti. Inovácia: Vítame nové myšlienky a inovatívne prístupy k dizajnu akustických panelov. Typy nevhodných vzorov: Folklórne a rustikálne vzory z rôznych krajín, či motívy ako srdce, motýle a pod. nie sú vhodné. Uprednostňujeme moderný dizajn, ktorý sa bude dať používať a skladať v moderných priestoroch.

Ako sa zúčastniť

Študenti sa môžu zúčastniť súťaže individuálne, alebo v skupinách. Každý tím zašle svoje návrhy do 15.apríla na adresu spaceplan@spaceplan.sk a priloží návrh v akomkoľvek bežnom formáte (pdf.,docx.,jpg a pod.) Každý návrh by mal obsahovať popis navrhovaných panelov, ich funkcie, vizuálne reprezentácie a potrebné technické špecifikácie. Návrhy budú hodnotené obchodno-produkčným tímom, ktorí zvážia dizajn, predajnosť a technické prevedenie. Oznámenie víťazov: Jednotlivci a tímy s najlepšími návrhmi budú oznámení na oslave výročia našich 10-tich narodenín a budú odmenení cenami.

Termíny

Deadline: 15. apríl 2024 Oznámenie víťazov: jeseň 2024, víťazi budú osobne kontaktovaní a uverejnení na stránke Sme nadšení, že môžeme podporiť nadaných mladých dizajnérov v ich snahe o vytváranie lepších a funkčnejších akustických riešení. Veríme, že táto súťaž prinesie mnoho inovatívnych a kreatívnych návrhov, ktoré budú mať pozitívny vplyv na akustiku v našich budúcich interiéroch. Buďte s nami a zapojte sa do súťaže! V prípade akýchkoľvek otázok sme tu pre vás na spaceplan@spaceplan.sk    
Chcete viac informácií o dizajne,
oceneniach a trendoch?
Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.