menu
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
Ako navrhnúť modernú kanceláriu s ohľadom na dnešné myslenie
Súťaž: Made by Spaceplan, Designed by you
Udržateľné značky nábytku, ktoré prezentujú dizajn a ekológiu
Všetky články

Actiu vyrába nábytok bez formaldehydu

Actiu potvrdilo svoju víziu o trvalej udržateľnosti a zbavilo svoje produkty formaldehydu.

2. 10. 2019

Actiu, ktoré je španielskym lídrom vo výrobe kancelárskeho nábytku a systémov, zaviedlo v Európe priekopnícke opatrenie. V jeho produktoch oddnes nájdeme 0% formaldehydu v lamináte vo všetkých jeho kolekciách, nielen určitých Neprítomnosť tejto škodlivej látky, ktorá zvyšuje riziko určitých chorôb, je v súlade s americkým zákonom o kontrole toxických látok.  Práve to podporuje zdravie osôb pracujúcich v kanceláriách a pomáha pri získaní certifikátu WELL. Aj týmto spôsobom Actiu pokračuje vo výrobe trvalo udržateľných výrobkov, ktoré vznikajú v ich unikátnom pasívnom Technologickom parku.  Je to ďalšia z pridaných hodnôt ich produktov, ktoré sú o čosi priaznivejšie pre ľudí.

nabytok actiu neobsahuje formaldehyd

Čo je formaldehyd?

Formaldehyd je prirodzene sa vyskytujúca organická látka, ktorá v priemysle slúži ako základná surovina pri výrobe chemických látok (farbivá, laky, lepidlá, moridlá, pesticídy a i.). Do prostredia sa formaldehyd dostáva predovšetkým pri výrobe, manipulácii a likvidácii. Dôležitým zdrojom je spaľovanie organického materiálu, problematické je jeho odparovanie zo stavebného materiálu, drevotrieskového nábytku, kobercov a hračiek, kde je použitý ako lepidlo, ale bežne sa vyskytuje v kozmetike. Formaldehyd je vysoko toxický pre všetky živočíchy. Jedná sa o mutagénnu a karcinogénnu látku (1. kategória IARC). Pri nízkych koncentráciách formaldehydu to dochádza k podráždeniu slizníc horných ciest dýchacích, pri vyšších koncentráciách sa dostavujú silné opuchy, zápal pľúc, prípadne smrť.  Formaldehyd je často príčinou atopických ekzémov a rôznych alergických stavov. pasivny technologicky park actiu v spanielsku
Chcete viac informácií o dizajne,
oceneniach a trendoch?
Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.