menu
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
Udržateľné značky nábytku, ktoré prezentujú dizajn a ekológiu
Príďte si vyskúšať kancelársku stoličku A+S so špeciálnou mechanikou
Kolekcia Muvit : Mobilný nábytok, ktorý transformuje kancelársku kultúru
Všetky články

Case study: Astra Zeneca

Jednu z posledných realizácií Spaceplan zastrešoval kompletne a preto sme sa pýtali senior architekta Miloša Adama na výzvy a ciele celého projektu.

6. 9. 2017

Zmeny v priestore pri sťahovaní väčšinou úzko súvisia so zmenami vo fungovaním firmy. V prípade farmaceutickej firmy Astra Zeneca, ktorá sa rozhodla ísť do otvoreného priestoru, išlo o prvotné pochybnosti.

O tom aké boli očakávania a výsledok realizácie nám porozprával senior architekt Spaceplanu, Miloš Adam. 

Aká bola predstava zákazníka?

Klient od nového nájomného priestoru očakával nové usporiadanie pracovných zón, v predchádzajúcich priestoroch mal uzavreté kancelárieNový priestor má prevažnú plochu interiéru otvorenú. V strede dispozície je umiestnená kolaboračná zóna ako jadro priestoru a po jej stranách sú  pracovné zóny.

„Po realizovaní búracích prác a otvorení priestoru klient zapochyboval o svojom rozhodnutí prejsť do nových priestorov. Dôsledná realizácia návrhu bola nakoniec vo výsledku  pre klienta príjemným prekvapením, naplnila spoločné očakávania.“

 

Čo sa má priestormi dosiahnuť a čo majú vyvolať?

V nových priestoroch sme vytvorili interiér s jasne čitateľnými pracovnými zónami, nízku svetlú výšku  sme opticky vyriešili bielymi stropmi a svietidlami. Ostatný priestor je farebne bohatý. Prívetivý a ponuka veľkú variabilnosť.

 

Ako by si charakterizoval celkový dizajn priestoru?

Pri návrhu interiéru sme pracovali s prvkami existujúcich konštrukcií stropov : železobetónové rebrá , podhľady z minerálnych formátov, výrazné pod stropné trámové prvky s rozvodmi vzduchotechniky a klimatizácie, obalené sadrokartónom. Rôznorodosť podhľadov sme zachovali doplnili do nich  akustické plochy a prvky.

 

Tiché zóny – zasadačky , sú zrealizované zo zasklených stien , čo umožňuje prienik denného svetla do stredu dispozície , celý  pracovný priestor má tak príjemné denné osvetlenie.

 

Do otvoreného priestoru podlažia   sme vložili deliace polo priečky s akustickými panelmi , lamelovú stenu, phone boxy. Spolu s akustickým sedením Longo, pracoviskami PRISMA , stoličkami IN od Wilkhahnu, mäkkým sedením NEST od Plus Halle, sa vytvorila pestrá koláž interiérových  prvkov, ktorých dizajn vzájomne vytvára prívetivý a veselý interiér, s prvkami a farbami škandinávskeho dizajnu. 

 

Čo sme priniesli nové a aký má priestor prínos pre užívateľov?

Realizácia interiéru je pre užívateľa je  výraznou zmenou, od uzavretých kancelárií k otvorenému  priestoru , ktorý je vyskladaný interiérovými prvkami do funkčných zón a pracovných skupín podľa organizačnej štruktúry klienta.

Zrealizovaný interiér vytvára priestor pre dobrú  vzájomnú komunikáciu zamestnancov, je akusticky a svetelne vyvážený. 

 

 

 

 

Chcete viac informácií o dizajne,
oceneniach a trendoch?
Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.