menu
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
Ako navrhnúť modernú kanceláriu s ohľadom na dnešné myslenie
Súťaž: Made by Spaceplan, Designed by you
Udržateľné značky nábytku, ktoré prezentujú dizajn a ekológiu
Všetky články

Dizajnová hviezda z Chorvátska, Prostoria, aj v našom portfóliu

Predstavujeme vám chorvátskeho výrobcu nábytku Prostoria. Posledných 10 rokov vyrába nezameniteľný nábytok s modernistickým duchom z lokálnych materiálov.

27. 9. 2022

Prostoria sa v priebehu desiatich rokov rozrástla z malého výrobcu čalúneného nábytku na veľkú priemyselnú prevádzku založenú na filozofii dizajnu založeného na výskume – a ktorej produkty sa rozšírili do verejných a obytných interiérov po celom svete. Ich oddanosť ku kvalite a udržateľnosti sa odráža v rozhodnutí vyrábať všetky typy nábytku vo vlastnej réžii, čím sa zabezpečuje dodržiavanie vysokých štandardov. Prostoria je rodinný podnik, za ktorým stojí jeho zakladateľ Tomislav Knezović. Knezović strávil celý svoj profesionálny život v nábytkárskom biznise a trochu netypicky pre generálneho riaditeľa spoločnosti naďalej považuje vývoj produktov za svoje preferované pôsobisko. Prírodné materiály vzbudzujú mimoriadne silné pocity, sú dokonale navrhnuté tak, aby odolali meniacim sa životným výzvam a s pribúdajúcim vekom sú schopné stať sa krajšími. Keď berieme niečo z prírody, cítime povinnosť dať niečo na oplátku,“ hovorí Knezović. V Prostoria to vraciame tým, že vytvárame zodpovedný nábytok, ktorého funkčnosť, odolnosť a pohodlie vedú k nadčasovej estetike. Naša továreň funguje ako výskumné laboratórium, kde je udržateľnosť zakotvená v procese navrhovania a kde používame materiály najvyššej kvality od vývoja prototypov až po sériovú výrobu.“ Lokálnym získavaním masívneho dreva a prepravou nábytku priamo z továrne vozidlami naloženými na plnú kapacitu sa Prostoria snaží eliminovať emisie CO2. Identita spoločnosti Prostoria, ktorá nie je plánovaná vopred, vyrástla spontánne z jej neustále sa rozvíjajúceho jazyka produktového dizajnu. A ak by spoločnosť Prostoria mala manifest, scvrkla by sa na dosiahnutie funkčnosti produktu prostredníctvom kombinácie nenápadnej krásy a najvyššieho pohodlia. Modernizmus v architektúre je dedičstvom, ktoré tvorí základ a inšpiruje dizajnový jazyk produktov Prostorie -práve pretože Prostoria pochádza z Chorvátska - a Záhreb ako jeho hlavné mesto - je jedným z mála miest na svete s hlboko zakorenenou tradíciou modernistickej architektúry. moderny priestor zariadeny nabytkom prostoria dve zeny vedu rozhovor na kreslach prostoria vo vo vysokej budove kresla impressions calenene latkou so vzorom kohutej stopy elegantny interier s ciernymi konferencnymi stolikmi a bezovo-hnedymi kreslami pocas zapadu slnka   verejny priestor s ciernym nabytkom zariadeny nabytkom rhom oblique a strain Páčia sa vám produkty Prostoria?  Napíšte nám a my vám radi pošleme cenovú ponuku. Kontakt nájdete v sekcii Kontakt a celé portfólio Prostorie v sekcii Značky.   
Chcete viac informácií o dizajne,
oceneniach a trendoch?
Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.