menu
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
Ako navrhnúť modernú kanceláriu s ohľadom na dnešné myslenie
Súťaž: Made by Spaceplan, Designed by you
Udržateľné značky nábytku, ktoré prezentujú dizajn a ekológiu
Všetky články

Dizajnový škandinávsky nábytok s nádychom luxusu – Hem

Škandinávsky nábytok Hem je na trhu vyše 10 rokov, ale patrí medzi najvyhľadávanejšie značky pri zariaďovaní luxusných inteiérov. Viete čo robí Hem výnimočným?

25. 5. 2023

Škandinávsky nábytok nájdeme v rôznych podobách, alebo prevedeniach. Jednou z tých najzaujímavejších sú určite tie, ktorú v sebe zahŕňajú produkty od značky Hem. Hem, v švédčine znamená domov, bol založený v roku 2014 a má viac ako 300 produktov od nábytku a kobercov až po osvetlenie a doplnky. Hem, výrobca škandinávskeho nábytku,  spolupracoval s niektorými z najdôležitejších dizajnérov súčasnosti, ako sú Max Lamb, Luca Nichetto, Pauline Deltour a GamFratesi. Generálny riaditeľ a zakladateľ Petrus Palmér vyštudoval priemyselný dizajn. Pred Hem bol Petru Palmér zakladajúcim členom ďalších švédskych dizajnérskych štúdií, ako napríklad známeho Form Us With Love. dizajnovy-luxusny-skandinavsky-nabytok-hem Hem je v tom najlepšom slova zmysle škandinávsky nábytok ako ho poznáme – minimalistický, ale v tomto prípade ho charakterizuje nadčasová elegancia, skôr ako ležérnosť a jednoduchosť. Hem vznikol ako startupový výrobca nábytku zo Švédska a pred trom rokmi ho odkúpila materská firma švajčiarskej Vitry, Ormand AG. Od tej doby ju riadi spoluzakladateľ a CEO Petrus Palmér. Škandinávsky nábytok od Hem v tomto prípade hrá farbami a je založený na pretavení predstáv a experimentovaní do reality.  Práve to je aj cieľom firmy ako ju popisuje jej CEO: „Chceme, aby bol Hem platformou, kde môžeme spolupracovať s vynikajúcimi kreatívcami a umožniť im získať širšie publikum. Našou myšlienkou je byť skôr hybnou silou v dizajnérskej komunite, než sa snažiť presadiť produkt. Samozrejme, dizajn je niečo pekné, nie nevyhnutnosť. Ale mať vo svojom živote kreativitu a krásu je súčasťou toho, prečo sa oplatí žiť.“ skandinavsky-skrinovy-system-od-hem-zig-zag

Čo majú všetky kúsky škandinávskeho nábytku Hem spoločné?

Po dizajnovej stránke sa He, snaží spolupracovať nielen s dizajnérmi škandinávskehoinábytku ale tými, ktorí dnes zanechávajú stopu, ikonami novej generácie. Takíto silní tvorcovia a autori sú na svojej vlastnej trajektórii a skúmajú veci, pre ktoré sú nadšení. Dizajnér Max Lamb je pre Hem takouto inšpiráciou: niekto, kto nesleduje len trendy a to, čo chce trh. Tento typ spolupráce je zvyčajne úspešný, ale je aj najnáročnejší. Takíto dizajnéri neprichádzajú často, v každej generácii je len niekoľko takýchto kreatívcov.

„Spolupracujeme s dizajnérmi, ktorí majú silný hlas. Mali by byť motivovaní zvedavosťou a mali by mať guráž prísť s vlastnými osobitými odpoveďami.“

kreslo-hai-od-skandinaskej-znacky-nabytku-hemBestsellery značky

Výrobca škandinávskeho nábytku Hem ich má niekoľko. Prvou je taburetka Last od Maxa Lamba. Je to jednoduchá smaltovaná stolička, ktorá vyzerá ako vedro hore nohami. Udiera na strunu svojim univerzálnym tvarom a vlastnosťami, ktoré sú jedinečné. To isté platí pre kreslo Hai od Luca Nichetta. Každý, kto to vidí, pochopí, prečo je to pohodlné a krásne. Stolička Udon od Staffana Holma má tiež univerzálnu krásu, ale je inovatívna v tom, ako je vyrobená.

Čo robí dizajn Hemu ikonickým?

Mať produkt, ktorý je skutočne ikonický, je niečo, čo zvládne len málo značiek.  Ak sa pozrieme späť na ikony z histórie, veľká časť ikonyckých produktovmá univerzálnu hodnotu, ale rovnako dôležité je, že sú znakom svojej doby a môžete pochopiť, prečo boli vyrobené. Napríklad priemyselne ohýbané stoličky Eamesovcov sú modernistickými výrobkami. Odrážajú zmenu v kultúre a ľudí sťahujúcich sa do miest z krajiny. Práve to jej DNA – odrážať duch škandinávskeho nábytku dneška a zanechať stopu v budúcnosti, vytvoriť meno v dizajne, skôr ako nevyhnutne predávať čo najviac. Zaujali vás produkty Hem a radi by ste získali cenovú ponuku? Napíšte nám v sekcii Kontakt, alebo nám zavolajte a radi si spolu dohodneme osobné stretnutie, alebo vám obratom pošleme ponuku na vybrané modely. 

Najnovšie články:

Veľký prehľad kancelárskych stolov: Ako si vybrať? Zariaďovanie kancelárií: GoHealth Novinky zo Salone del Mobile, ktoré by ste mali poznať
Chcete viac informácií o dizajne,
oceneniach a trendoch?
Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.