menu
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
Ako navrhnúť modernú kanceláriu s ohľadom na dnešné myslenie
Súťaž: Made by Spaceplan, Designed by you
Udržateľné značky nábytku, ktoré prezentujú dizajn a ekológiu
Všetky články

Interiérové štúdio: Spoznajte výhody spolupráce s odborníkmi na dizajn

Potrebujete vybrať nábytok, či navrhnúť kanceláriu? Zistite prečo sa zveriť do rúk odborníkov a navštíviť interiérové štúdio.

30. 8. 2019

Interiérové štúdio je jedným z mien pre Spaceplan. Zo skúsenosti vieme, že každý projekt má špecificiké zadanie. Zdá sa to jednoduché – vybrať si nábytok, či vytvoriť architektúru. Čo je ale skutočnou výzvou je funkčnosť a predpisy, ktoré kancelária musí splniť. Spaceplan tento rok oslávi 5 rokov od jeho vzniku a v našom tíme nájdeme aj Michala Ondrejča, hlavného dizajnéra, ktorý má vyše desať ročné skúsenosti v oblasti návrhu interiérov. Navrhuje a nakreslí kanceláriu,retail,  byt, či dom.  Práve Michal nám dal rady a povedal, prečo navštíviť interiérové štúdio a aké sú výhody práce s odborníkom.

Čas, miesto a znalosti

Zariaďovali ste si niekedy byt, alebo dom? Ak áno, veľmi dobre viete, ako dlho to trvá vytvoriť kvalitný a príjemný priestor. Kancelária je o to zložitejšia. Nebudete v nej sami, ale budete s ľuďmi z rôznych oddelení, s rôznymi úlohami, typom práce, komunikácie. V interiérovom štúdiu vám tím archiktektov vytvorí odborne navrhnutý spaceplan, alebo dispozičné rozmiestnenie nábytku. Nejde len o to, kde bude stôl a stolička. Do úvahy prichádzajú napr. základné stavebné parametre priestoru (pripojiteľnosť na elektriku, svetlo, ventilácia, zvuk). To je ešte len začiatok. Aby ste vedeli, že v priestore budú ľudia dobre fungovať, musíte poznať rôzne rozmery a tabuľky, podľa ktorých sa počíta, či sa napríklad človek pohodlne odsunie od kolegu sediaceho za vami, koľko svetla potrebujete v openspace, alebo ako odhlučniť priestor. Tieto veci sa učia na univerzite, no väčšina vecí sa získava cez poznatky, ktoré odovzdávajú starší architekti. Laik nemá šancu tieto veci zachytiť. Preto do interiérového štúdia prichádzajú firmy v najrôznejších veľkostiach s rôznymi nárokmi. Ako pokryť ich požiadavky? Odpoveďou je tím aspoň 6 ľudí - architekt, obchodník, vizualizér, špecialista na produkty, senior architect, ponukár, project manager. Tím má čas a skúsenosti, ktoré procure managerovi, CEO, či office managerovi chýbajú. Títo ľudia robia full-time na jednom prípade, preto si z hľadiska poznatkov a času môžete predstaviť, čo by to znamenalo pokryť všetky tieto úlohy.

Vieme, čo je dôležité, aj keď o tom neviete

Kancelária je dnes vedecká záležitosť. Je to organizmus, ktorý musí mať pokryté správne technické a hygienické parametre (vzduch, svetlo, hluk a pod.), ale najväčšou výzvou sú dnes otázky produktivity, komunikácie, zdravia, spokojnosti a socializácie. V Spaceplane máme špeciálne konzultačné metódy a postupy, ktoré používame. A tie odhaľujú a riešia už spomenuté problémy. Vedeli ste, že 86% problémov s produktivitou spôsobuje pracovné prostredie?  Keďže existujú, znamená to, že ich nikto v rámci firmy neodstránil. Nie preto, že by nechcel, ale zamestnanci nevedia ako na to. Práve to sa dá hravo zvládnuť s pomocou odborníkov z interiérového štúdia. Najskloňovanejšou témou je dnes spokojnosť na pracovisku. A na to, aby ste ju v interiéri dosiahli, musíte poznať to, čo jej pomáha a tiež čo jej bráni. Práve to dnes poskytujú trendy a výskumy, ktoré máme neustále k dipozícii a ktoré získavame cez školenia a našich partnerov. Ak sa bojíte ceny, nie je dôvod čoho sa obávať. Poradenské služby sú väčšinou súčasťou balíka pri kúpe nábytku. Spaceplan podľa komplexnosti vychádza na niekoľko sto euro, pri veľkom projekte sú sumy vyššie. Obráťte sa na nás tu a radi vám pomôžeme vytvoriť váš priestor, ktorý zefektívni vašu prácu a vy sa do neho budete radi vracať.  
Chcete viac informácií o dizajne,
oceneniach a trendoch?
Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.