menu
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
Udržateľné značky nábytku, ktoré prezentujú dizajn a ekológiu
Príďte si vyskúšať kancelársku stoličku A+S so špeciálnou mechanikou
Kolekcia Muvit : Mobilný nábytok, ktorý transformuje kancelársku kultúru
Všetky články

Kvalita vzduchu v práci: Čomu sa musíte vyhnúť, aby ste zostali zdraví?

Znečistený vzduch nie je otázkou dopravy, či prúdenia vzduchu vonku. Zistite zatočiť s nebezpečenstvom, ktoré na nás striehne v kancelárii a zabezpečili vysokú kvalitu vzduchu v práci.

31. 10. 2019

Kvalita ovzdušia je jedným z desiatich parametrov používaných v certifikáte Well v2 na zabezpečenie zdravia a spokojnosti na pracovisku. Ide o certifikát, ktorí robí z pracoviska bezpečné a udržateľné miesto pre zamestnancov a lákadlo pre nové talenty, ktoré hľadia na to, v akých podmienkach budú pracovať. Na zlepšenie kvality ovzdušia sa používajú rôzne stratégie. Možno to tak nevyzerá, ale znečistenie vnútri budov je rovnakým rizikom pre naše zdravie. Čo teda môžeme urobiť pre naše zdravie?

vetranie a klimatizacia su zaklad ptr kvalitny vzduch

Prvé kroky v zlepšeniu

Veľmi podstatnou časťou snahy o zníženie znečistenia je redukcia formaldehydu na menej ako 27 ppb. Široko používaná a vyskytujúca sa chemikália je  karcinogénnou látkou a ako základ pre kvalitu vzduchu je preto nevyhnutnosťou. Podstatnou časťou je oddeľovanie predsiení, kúpeľní, kuchýň, čistiacich a chemických skladovacích priestorov, miestností s vysokokvalitnými tlačiarňami a kopírkami a priestorov s vysokou vlhkosťou od všetkých často používaných, priľahlých priestorov. Práve týmto sa štandard Well v2 snaží o inovatívne pracovné prostredie, ktoré sa stará o ľudí, ktorí ho používajú. Aby ste to dosiahli, môžete osloviť architekta, ktorý vám pomôže zreorganizovať priestory a vytvoriť zdravé pracovné podmienky. Podľa štatistík trávime takmer 90% času vnútri. Z toho je približne tretina času z nás v práci a preto je nevyhnutné vytvoriť udržateľné a zdravé pracoviská. Samotná stavba budovy, usporiadanie priestoru a nábytku a spôsob organizácie práce majú účinok v prostredí v ktorom popri aspektoch ako voda, výživa, svetlo, pohyb, tepelná pohoda, zvuk, materiály, kvalita ovzdušia hrá hlavnú úlohu. Práve preto, že zanedbávanie a zlé čistenie vzduchu môže poškodiť zdravie pracovníkov, musí každý kto prevádzkuje verejné priestory zvážiť, ako sa postará o tento dôležitý element.

krasna kancelaria si vyzaduje aj kvalitny vzduch

Zistite, čo sa skrýva vo ventilácií  a zlepšite jej prevádzku

Kvalita vzduchu v budovách závisí od premenných akým je stavebné delenie, návrh systémov vetrania a klimatizácie, ich prevádzkové podmienky a údržba a prítomnosť zdrojov znečistenia. Aby sme zabezpečili zdravia a pohodu, je nevyhnutné zlepšiť filtráciu a ventiláciu, ako aj monitorovať a merať vzduch. Ďalším dôležitým faktorom je tepelná pohoda, ktorá je založená na rovnováhe medzi fyzickou aktivitou, odevom, relatívnou vlhkosťou, teplotou a rýchlosťou vzduchu. Vhodná ventilácia a teplota pre vykonávanú prácu a priestor, v ktorom sa vykonáva, zvyšujú pohodlie a výkon používateľa. Materiály použité na stavbu budovy, ako aj jej prostredie - vidiecke, priemyselné alebo mestské - to všetko priamo ovplyvňuje kvalitu vzduchu v mechanicky vetraných priestoroch. V takýchto priestoroch je vzduch zmesou vonkajšieho vzduchu, ktorý vstupuje kontrolovaným spôsobom cez ventilačné a / alebo klimatizačné systémy alebo voľne, cez dvere a okná a recirkulujúcim vnútorným vzduchom vnútri. Na zaistenie dobrej kvality vzduchu vo vnútri budovy je dôležité si uvedomiť, či ide o uzavretú kanceláriu, kde je jednoduchšie prispôsobiť vetracie a klimatizačné systémy, alebo o otvorený priestor, či priestory oddelené priečkami. Okrem správneho fungovania difúzorov a spätných potrubí, ktoré zaisťujú cirkuláciu čistého vzduchu cez celú budovu pred odsávaním, je dôležité, aby sa systém dal nastaviť na leto a zimu. odstarante nebezpecny formaldehyd z nabytku pre kvalitny nabytok

Vetrajte a eliminujte škodlivý formaldehyd

Bez ohľadu na mechanické ventilačné a klimatizačné systémy je vždy vhodné umožniť prirodzené vetranie správne umiestnenými oknami, ktoré sa ľahko otvárajú a sú primerane chránené pred slnkom. Pracovné priestory, ktoré nemajú prirodzenú ventiláciu a sú nepriepustné automaticky zvyšujú výkon klimatizačného systému a sú tým pádom viac ohrozené znečisťujúcimi látkami. Jednou z najdôležitejších základných organických zlúčenín v chemickom priemysle je formaldehyd, VOC, ktorý pri izbovej teplote pôsobí ako bezfarebný plyn. V našom bezprostrednom okolí sa vyskytuje v materiáloch ako sú povrchové úpravy dreva, čalúnenie a stavebné materiály na steny a stropy. Medzinárodnou agentúrou pre výskum rakoviny potvrdzuje, že má škodlivé účinky na zdravie, aj keď jeho použitie v súčasnosti nie je skutočným nebezpečenstvom. Odstránenie formaldehydu z nábytku bolo hlavným cieľom Actiu, nášho partnera a lídra výroby kancelárskych riešení a nábytku. Toto opatrenie je v súlade s hodnotami udržateľnosti a certifikátom WELL v2, ktorý penalizuje jeho používanie a zabraňuje získaniu certifikátu. Z tohto dôvodu Actiu teraz vyrába všetky výrobky z laminátu bez tejto chemikálie. Ide o priekopnícke opatrenie v rámci celej Európy a stal sa prvým a jediným výrobcom, ktorý toto opatrenie štandardne zahŕňa do celej škály melamínov. Radi by ste sa poradili ako zlepšiť kvalitu vzduchu a prostredia, alebo by ste si radi pozreli nábytok Actiu priamo v našom showroome? Neváhajte nás kontaktovať tu, a my vás radi privítame a predstavíme tie najlepšie riešenia pre vaše zdravé pracovisko.
Chcete viac informácií o dizajne,
oceneniach a trendoch?
Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.