menu
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
Ako navrhnúť modernú kanceláriu s ohľadom na dnešné myslenie
Súťaž: Made by Spaceplan, Designed by you
Udržateľné značky nábytku, ktoré prezentujú dizajn a ekológiu
Všetky články

Ohromujúci, ale udržateľný dizajn od DeVormu

Najnovšie trendy, dizajn a ekológiu spája DeVorm. Ten vyrába nábytok z PET fliaš a ich produkty nájdete v najväčších svetových firmách a jednou z nich je Bosch.

1. 8. 2019

Nadšenci industriálneho dizajnu by mali zbystriť. Projekt v nemeckej centrálne Bosch je nielen jeho zosobnením, ale je úplne niekde inde. V snahe prilákať tých najlepších v automobilovom priemysle Bosch Automotive Steering vytvoril pestrý dizajn postavený pre prácu budúcnosti. O celý koncept sa postaralo Studio Alexander Fehre pre Bosch, ktorý sídli v Schwäbisch Gmünd v Nemecku.

Boj o najlepšie talenty

Tento unikátny priestor má slúžiť pre zaujímavé projekty, ktoré majú za úlohu vytvárať inovácie a vyvíjať nové technológie. Celý priestor zaberá až 3 200 mestrov štvorcových a nachádza sa v bývalej výrobnej hale. Pozoruhodný dizajn bol výslovnou požiadavkou Boschu, aby spoločnosť mohla využiť cenné zručnosti zamestnancov a vyhrávala v prilákaní najtalentovanejších uchádzačov. Halu lemuje centrálna vozovka. Zámerne je vybavená zákrutami, odbočkami a zastávkami na doplňovanie paliva, pretože náhodné stretnutia medzi zamestnancami sú súčasťou vedomej stratégie. Rôzne možnosti stretnutí podporujú produktívnu výmenu, zatiaľ čo nápady možno okamžite zaznamenať na všadeprítomných zinkových povrchoch.

Všadeprítomný industriálny dizajn

Materiály boli vybrané tak, aby vyhovovali priemyselnému charakteru priestoru. Surové zinkové, drevené a oceľové povrchy sa kombinujú a vytvárajú prísnu geometriu integrovaných jednotiek. Polykarbonátové povrchy naznačujú, že sa model znovu objaví na stenách a sedení, čím vyvoláva prototypovú fázu vo vývojovom procese. Mnohé textilné prvky a farebný koncept inšpiruje používanie intenzívnych odtieňov, ale naopak poskytuje hmatový kontrast. Projekt nie je len moderný, ale modern udržateľný. Nájdete v ňom desiatky stoličiek od DeVormu, nášho partnera, ktorý recykluje PET fľaše a vytvára z nich stoličky. Viac sa môžete dozvedieť tu. 
Chcete viac informácií o dizajne,
oceneniach a trendoch?
Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.