menu
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
Udržateľné značky nábytku, ktoré prezentujú dizajn a ekológiu
Príďte si vyskúšať kancelársku stoličku A+S so špeciálnou mechanikou
Kolekcia Muvit : Mobilný nábytok, ktorý transformuje kancelársku kultúru
Všetky články

Pracujme bezpečne: Ako správne vydezinfikovať nábytok

Viete ako správne vydezinfikovať vaše pracovisko? Zistite, ako vyčistiť stoly, kov,a látky, aby ostali nielen hygienické, ale aj nepoškodené.

29. 5. 2020

Ľudia sa pomaly, ale iste vracajú do práce a na poprednom mieste sú vysoké hygienické opatrenia. Očakáva sa, že budeme venovať osobitnú pozornosť našej osobnej hygiene a stavu nášho okolia. V tomto diele seriálu Pracujeme bezpečne sme vybrali niekoľko najdôležitejších rád, ako sa postarať o vaše pracovisko, aby ste mohli pracovať bez ohrozenia a stresu z prítomnosti vírusu. zena si umyva ruky mydlom Covid-19 je vírus obalený mastnou vonkajšou vrstvou. Túto štruktúru je možné zničiť pomocou bežných povrchových dezinfekčných prostriedkov a čistiacich prostriedkov. Z tohto dôvodu sú pri prevencii šírenia vírusu rozhodujúce hygienické opatrenia. Mali by sme si pravidelne umývať ruky a udržiavať čisté prostredie. Odporúčajú sa vhodné kombinované stratégie čistenia a dezinfekcie – (presné predpisy nájdete v pokynoch miestnych úradov.) Špeciálne pre používateľov našich produktov sme pripravili jednoduchý návod ako čistiť nábytok a doplnky a zaistili ich správnu starostlivosť a údržbu. Tieto odporúčania sú založené na aktuálnych informáciách od našich dodávateľov. Usilovne pracujeme na získaní všetkých relevantných údajov, aby sme mohli zaistiť ich bezpečné používanie.

Stolové dosky

WHO poznamenáva, že kontaminácia povrchov dotknutých zamestnancami je jedným z hlavných spôsobov šírenia COVID-19. Preto odporúčajú pravidelne čistiť stoly dezinfekčnými prostriedkami.

HPL a laminát

Na pravidelné čistenie môžete použiť akékoľvek bežne dostupné umývacie prostriedky, prípadne univerzálne čistiace prostriedky na odmasťovanie . Vyhnite sa silne kyslým, zásaditým a silne chlórovaným, pretože môžu poškodiť povrch.

Drevená dyha

Na pravidelné čistenie používajte čistiaci prostriedok špeciálne vyrobený pre drevo, ktorý neobsahuje chlór, silikóny ani abrazívne prostriedky. V obchodoch nájdete špeciálne produkty na dyhu.

FENIX

Môžete používať takmer všetky bežné čistiace prostriedky pre domácnosť alebo dezinfekčné prostriedky. Vyhnite sa silne kyslým, zásaditým a silne chlórovaným, pretože môžu poškodiť povrch. Chlórnan sodný by sa mal používať v koncentráciách nižších ako 5% a nie viac ako 5 minút súčasne, potom sa opláchnuť špongiou alebo uterákom. Peroxid vodíka v koncentráciách nižších ako 3% by sa mal dôkladne opláchnuť. Pri koncentráciách vyšších ako 3% sa odporúča vyhnúť sa tomu, aby bol tento roztok v kontakte s povrchom po dobu dlhšiu ako 10 minút. Potom sa povrch musí dôkladne opláchnuť neabrazívnou špongiou a dobre vysušiť.

Dosky Forbo Linoleum/Marmoleum

Na pravidelné čistenie používajte čistiaci prostriedok s neutrálnym pH. Sprejový rozprašovač môžete používať na aplikáciu vlastného mydlového roztoku pred vyčistením povrchu (napr. zmiešaním vody a jemného mydla v pomere 1:10). Vyhnite sa silne kyslým, zásaditým a silne chlórovaným, pretože môžu poškodiť povrch. utieranie povrchu stola pre bezpecne pracovisko

Kov

Na pravidelné čistenie môžete použiť akékoľvek bežne dostupné umývacie prostriedky, prípadne univerzálne čistiace prostriedky na odmasťovanie . Vyhnite sa silne kyslým, zásaditým a silne chlórovaným, pretože môžu poškodiť povrch. zamestnanci pracuju v kancelarii

Čalúnený nábytok

Dostupné štúdie ukazujú, že SARS-CoV-19 už nie je možné nájsť na textíliách po 48 hodinách pri suchých, vnútorných podmienkach. Niektoré skoré zistenia tiež naznačujú, že riziko nákazy vírusom z textilu je nízke. Porézne povrchy, podobne ako textilná tkanina, s malými medzerami alebo otvormi v konštrukcii, môžu vírus zachytiť a zabrániť jeho prenosu. Aby sa minimalizovalo riziko kontaminácie a šírenia vírusu, je opäť nevyhnutná riadna údržba čalúnených výrobkov.

Vlna

Je dôležité udržiavať vlnu suchú, pretože voda zohráva kľúčovú úlohu vo vzťahu vlny a mikróbov. Na vlnené textílie odporúčame chemické čistenie alebo profesionálne čistenie. Dezinfekčné prostriedky na báze etanolu sa môžu použiť bez poškodenia textílií alebo zmeny ich farby. Koncentrácia by mala byť medzi 70-85%. Vyhnite sa čistiacim prostriedkom na báze chlóru a bielidla.Neodporúčame prať vlnené textílie.

Polyester a Trevira CS

Polyester, polypropylén a polyakryláty sú menej náchylné na vystavenie mikrobiálnemu rastu na svojom povrchu. Napríklad textílie Trevira CS majú prirodzene dobrý výkon pri znižovaní baktérií o viac ako 20% bez akejkoľvek úpravy. Dezinfekčné prostriedky na báze etanolu sa môžu použiť bez poškodenia textílií alebo zmeny ich farby. Koncentrácia by mala byť medzi 70-85%. Čistiace prostriedky na báze chlóru sa môžu používať bez poškodenia textílií alebo zmeny ich farby. Koncentrácia by mala byť 1 000 - 1 200 ppm. Bieliace dezinfekčné prostriedky sa môžu používať bez poškodenia textílií alebo bez zmeny ich farby. Použite 5% koncentráciu bielidla, zmiešajte 1 diel bielidla s 10 dielmi vody.
Chcete viac informácií o dizajne,
oceneniach a trendoch?
Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.