menu
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
Ako navrhnúť modernú kanceláriu s ohľadom na dnešné myslenie
Súťaž: Made by Spaceplan, Designed by you
Udržateľné značky nábytku, ktoré prezentujú dizajn a ekológiu
Všetky články

Prineste nový dizajn do vašich priestorov vďaka True designu

Nový dizajnový nábytok, ktorý pribudol do kolekcie True designu na konci leta vnesie do vašich priestorov modernú taliansku eleganciu.

6. 9. 2022

True design bol založený v roku 1983 a fungoval pod názvom TMA. Jeho hlavným  a jediným zámerom bolo sedenie pre kancelárie, divadlá a kiná. To sa zmenilo, keď sa zvýšili jeho výrobné kapacity a v roku 2009 do rodinného podniku prišla druhá generácia. True design dnes má na konte desiatky spoluprác s medzinárodnými dizajnérmi a každý rok prináša ďalšie novinky ako sú sedačky, kreslá, stoličky, stoly, police, či akustické panely. Tento rok True design ako mnohí iní producenti nábytku priniesol 7 noviniek, ktoré predstavil na Salone del Mobile. Tento krát nájdeme v ponuke tri nové sedačky a 4 ďalšie druhy sedacieho nábytku. Poďme sa pozrieť, čo si tento krát True design pripravil.

Sibylla

Zaoblená, mäkká a modulárna: to sú vlastnosti novej sedačky Sibylla od ateliéru E-ggs. Sibylla je navrhnutá tak, aby mala úplne snímateľné poťahy, ktoré sú ideálne na hranie s tónmi a textúrami rôznych tkanín: od tých technickejších pre pracovné priestory, cez pôsobivejšie pre horecu až po tlmené odtiene a jemnejšie látky pre domácnosť. Kolekcia sa skladá z dvojmiestnej pohovky (dĺžka 220 cm) a troch modulárnych prvkov - jedného ľavého (150 cm) a dvoch pravých (100 cm), všetky s rôznou hĺbkou, aby z nich bolo možné vytvoriť klasickú pohovku a chaise lounge prvku. geometricka talianska sedacka fold od true design

Fold

Časť celku a názov, ktorý vychádza z detailu – Fold, je prvým výtvorom od ateliéru 967arch pre True design. Sedačku tvoria dve hlavné plochy - mäkká sedacia časť a architektonicky tvorené operadlo a podrúčky. Drevený rám, ktoré sa dvíha z podlahy vďaka rúrkovej kovovej základni s tvarovanými nohami súčasne pôsobí pevne a ľahko. Drevené boky sedačky sa ako list papiera ohýbajú, čím kontrastujú so zdanlivou tuhosťou materiálu, aby sa prispôsobili ergonomickej kľukatosti čalúnenia. Kolekcia pozostáva zo 7 variantov: trojmiestna pohovka s dvoma rôznymi hĺbkami (82 a 100 cm), dvojmiestna pohovka s dvoma rôznymi hĺbkami (82 a 100 cm), kreslo s hĺbkou 82 cm, kreslo s hĺbkou 100 cm a asymetrickou časťou s hĺbkou 100 cm.

Not sofa

Not sofa je novou časťou úspešnej kolekcie Not a tento krát je navrhnuté ako horizontálna a vertikálna kombinácia polstrovaných mäkkých častí. Not Sofu navrhol ateliér E-ggs v dvoch líniách – pre verejné priestory a domácnosti.  Verzia pre verejné priestory má 4 varianty: 2-miestna pohovka, asymetrická 3-miestna pohovka, 4-miestna pohovka a kreslo; zatiaľ čo domáca verzia prichádza ako 3-miestna pohovka. Domáca pohovka má väčšiu hĺbku s operadlom a opierkami na ruky siahajúcimi až k podlahe, zatiaľ čo verzia pre verejné priestory je zdvihnutá od podlahy vďaka štíhlej kovovej konštrukcii pozostávajúcej zo základne so štyrmi nohami.

Not out

Kolekcia Not seating sa opäť ďalej rozrastá a tento krát prichádza s novinkami pre vonkajšie priestory. Nové kreslo a sedačka vychádza z elegantných a obklopujúcich línií zvyšku kolekcie a vyznačuje sa štruktúrou z galvanizovanej ocele lakovanej v rôznych farbách a základňou na lyžinách. Kompaktný, ľahký, stohovateľný a odolný dizajn dodáva vonkajším priestorom moderný dizajnový vzhľad. Povrchová úprava je v epoxidovej práškovej farbe a základová podpera je vyrobená z polypropylénových nožičiek.

Flow

Vysoká stolička Flow má v kolekcii dva nové prírastky – stoličku v štandardnej výške a tie kreslo. Celú kolekciu charakterizuje elegancia a zadná úchytka, ktorá sa dá použiť na rôzne praktické účely.

Code lounge

Z ikonických taburetiek Code vzniklo kreslo, ktoré je viac než len doplnkom: operadlo, ktoré premení sedadlo na kreslo. Malý, pohodlný, kompaktný a obopínajúce kresielko Code Lounge sa pohodlne zmestí do obývacích izieb doma, ako aj do pohostinských priestorov, integruje sa so systémom Code, ale tiež dokonale žije sám.

Fender chair

Z jedinečného dizajnu kresiel a sedačky vznikla rokovacia stolička s typickými objemnými tvarmi. Páčia sa vám produkty True designu? Napíšte nám a my vám radi pošleme cenovú ponuku. Kontakt nájdete v sekcii Kontakt.  
Chcete viac informácií o dizajne,
oceneniach a trendoch?
Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.