menu
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
Súťaž: Made by Spaceplan, Designed by you
Udržateľné značky nábytku, ktoré prezentujú dizajn a ekológiu
Príďte si vyskúšať kancelársku stoličku A+S so špeciálnou mechanikou
Všetky články

Prípadová štúdia: Datalan

Datalan, piaty najväčší poskytovateľ softvérových riešení na Slovensku sa zveril do našich rúk, aby sme mu navrhli nové priestory v BCE neďaleko Sadu Janka Kráľa.

10. 10. 2019

DATALAN patrí medzi špičku slovenských IT firiem. Začal ako tím nadšencov v roku 1990 s veľkými víziami a vďaka ich inovatívnemu a vizionárskemu mysleniu, ktoré prenieslo do praxi je dnes jedným z kľúčových hráčov. Tím, ktorý zvládol desiatky úspešných projektov s viac než 270 odborníkmi, ale potreboval nové sídlo. Predstava Datalanu bola vytvoriť unikátne, moderné a reprezentatívne priestory. Tie mali odrážať najmä zameranie firmy. Na druhej strane mali za úlohu vytvoriť kvalitné prostredie pre tímovú prácu, malé a veľké meetingy, školenia a neformálne stretnutia, aby rozprúdili vzťahy medzi jednotlivými oddeleniami ktoré spolu zriedkavo komunikujú. recepcia datalanu posobi prijemne Na samotnom projekte sme robili zhruba rok a pol, keďže Business center Ensteinova bola iba v procese stavby. Cieľom bolo od začiatku vytvoriť na mieru šité prostredie s priestormi, ktoré pohodlne pokryjú potreby na najbližšie roky. Datalan obsadil dve podlažia, kde sa nachádzajú všetky výkonné oddelenia. Tie majú vo svojich zónach k dispozícií všetky potrebné druhy priestorov k ich dennému fungovaniu ako sú malé oddelené zasadačky pre štyri osoby, či ešte menšie akusticky odhlučnené miestnosti pre dvoch ľudí, či pre telefonáty pre jedného. zasadacky na telefonovanie alebo rychle stretnutia Pri recepcii sa nachádzajú veľké zasadačky, v rôznych veľkostiach pre stretnutia a školenia. Tie disponujú najmodernejšími prezentačnými technológiami. Špecialitou je akustická odsúvateľná stena, ktorá oddeľuje dve zasadačky, aby sa dal vytvoriť veľký modulovateľný priestor. Dve podlažia oddeľuje schodisko so svietiacou mozaikovou LED stenou, ktoré je funkčným a dizajnovým prvom a vnáša do priestoru charakter technológie, no vďaka použitiu dreva a rôznych farieb firmy pôsobí príjemne a pripomína dizajn z polovice minulého storočia. neformalne-priestory-sluzia-v-kancelarii-ako-priestor-pre-neformalne-rozhovory-a-stretnutia Najdominantnejšiu črtou priestoru sú určite priestory pre neformálne stretávanie, kantína a lounge. Tie sa nachádzajú v protiľahlých častiach podlaží a ponúkajú rôzne druhy sedenia. Tie majú za úlohu vytvoriť prostredie, kde sa dobre komunikuje a upevňujú sa vzťahy. V priestore dominujú farby, ktoré požadoval klient - bielený dub, okrová a sivo-modrá, sivá, biela a kobaltová. Tieto kontrastné farby vynikajú a zároveň nepôsobia rušivo, na štruktúrovaných kobercoch, obkladoch stien a stropov, kde sú doplnené množstvom zelene, ktorá nielen dodáva dotyk prírody a tiež čistí vzduch.
Chcete viac informácií o dizajne,
oceneniach a trendoch?
Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.