menu
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
Súťaž: Made by Spaceplan, Designed by you
Udržateľné značky nábytku, ktoré prezentujú dizajn a ekológiu
Príďte si vyskúšať kancelársku stoličku A+S so špeciálnou mechanikou
Všetky články

Spaceplan oslavuje 5 rokov!

Prvých 5 rokov v Spaceplane sa nieslo v znamení zmien a neustáleho vývoja. Čo o nich povedal CEO a zakladateľ, Ladislav Vilner?

10. 12. 2019

Päť rokov Spaceplanu nie je jednoznačným číslom. Za novým brandom stojí dlhá história a skúsenosti, ktorá pretransformovali Spaceplan do toho, čím je dnes. Ladislav Vilner, CEO a zakladateľ porozprával o začiatkoch a vzniku Spaceplanu. riaditel spaceplan factory Pred vyše 25-timi rokmi sme začali s podnikaním v Košickom kraji.  „90-roky v podnikaní s nábytkom boli radikálne iné.  V kanceláriách prevažoval najmä nábytok od miestnych stolárov. Boli to ťažkopádne vyzerajúce kusy nábytku, čo bolo prirodzené pre to obdobie a väčšina nábytku bola dyhovaná. Ten dnes nájdeme málokedy, väčšinou len v reprezentatívnych priestoroch. Trh bol úplne iný, keďže veľké firmy a korporácie ešte len čakali na svoj príchod do postkomunistického Slovenska, kde chýbala kvalifikácia, hovorí Ladislav Vilner. Spaceplan ešte fungoval pod starou značkou a postupne sa si začal budovať svoje miesto a otvoril dve pobočky v Košiciach a Bratislave tiež operoval v Budapešti. Zameriavali sme sa na celý výrobu a dodávku celého segment nábytku – kancelárie, retail a horeca. Robili sme hotely, banky, divadlá, štadióny, štátne inštitúcie. Začiatok milénia bol však citeľný a interiéry začali byť modernejšie a nábytok ľahší. Firmy začali kupovať trendovejší nábytok a prihliadať na dizajn, ktorý dýchal modernosťou. To trvalo až do krízy, keď sme prehodnotili potreby trhu. Tie sa takpovediac scvrkli, ale podnikatelia museli ďalej fungovať. historia uspesnej firmy spaceplan factory

Nové začiatky

Firmy počas krízy nenakupovali, ale potrebovali viac jednoduchých architektonických a stavebných riešení a preto sme začali s tým, čo potrebovali. Tak vznikol Spaceplan. Po reštarte trhu a konsolidácií firmy začali byť opäť aktívne v nakupovaní. Potom interiérové trendy a dizajn začali prenikať všade viac a viac. Dnes sa firmy modernizujú a sledujú najnovšie trendy aj na Slovensku. Najdôležitejšie je zmeniť myslenie a kultúru vo firmách. Stále sme však boli hlavne profilovaní ako predajcovia nábytku a naše rastúce a silné portfólio má poskytnúť podporu architektom, zákazníkom a firmám. Postupne sme zmenili sídlo a po troch rokoch sme si postavili vlastný showroom, ktorý ukazuje nábytkové riešenia a stále sa mení. Tento rok sme otvorili druhú časť LAB, ktorý je miestom pre eventy a je to modulárnejšia časť nášho sídla. urbanisticke priestory noveho labu spaceplan factory Rokovacia miestnosť v LABe Dnes máme za sebou mnoho úspešných projektov ako sú Roche, PwC, EY, Cisco atď. v spolupráci s renomovanými architektmi.  Každý projekt sa líši a to najdôležitejšie je pre nás vždy ľudská hodnota. Tam sa všetko začína. Posledných päť rokov nebola náhoda, alebo šťastie, ale odraz kvality práce a schopnosť sa adaptovať na akúkoľvek situáciu. Zaujímate sa o kúpu nového priestoru, či jeho návrh? Máte otázky a radi by ste si nechali naceniť niektoré z našich produktov, či služieb? Napíšte nám v sekcii Kontakt, alebo nám zavolajte. Radi vám odpovieme na všetky otázky ohľadom našich produktov a služieb, aebo sa streneme v našom showroome.
Chcete viac informácií o dizajne,
oceneniach a trendoch?
Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.