menu
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
Udržateľné značky nábytku, ktoré prezentujú dizajn a ekológiu
Príďte si vyskúšať kancelársku stoličku A+S so špeciálnou mechanikou
Kolekcia Muvit : Mobilný nábytok, ktorý transformuje kancelársku kultúru
Všetky články

Spoznajte pridanú hodnotu vizualizácie interiéru: Čo všetko zahŕňa?

Nechajte si vypracovať vizualizácie a zistite, ako bude priestor vyzerať predtým než sa nasťahujete.

14. 11. 2019

Vizualizácie poskytujú priestor pre kreativitu a dávajú možnosť vyskúšať rôzne alternatívy predtým, než naostro začnete so stavebnými prácami, položíte podlahu, či koberec, nafarbíte steny, nalepíte polepy a zainvestujete do kvalitného nábytku a doplnkov, ktoré budú slúžiť mnoho rokov.

krasna recepcia sas v kancelarskych priestoroch bratislavy

Čo je vizualizácia a na čo slúži

Kancelárske priestory tvoria mnohé viditeľné prvky architektúry ako sú stropy, priečky, ventilácia a tiež farby, tvary, povrchy a materiály použité na všetkých prvkoch v interiéri. Prirodzene, keď si kupujete oblečenie, najprv si ho vyskúšate a zistíte ako v ňom vyzeráte a ako sa v ňom cítite. Presne tak isto to funguje v prípade vizualizácie. Aj keď máte predstavu o tom, čo sa vám páči, je veľmi ťažké odhadnúť ako priestor bude vyzerať, ak vytvoríte novú architektúru, či nábytok a aký efekt to bude mať na zamestnancov a vašich klientov.   esteticke a funkcne kancelarie v pradiarni

Na veľkosti projektu nezáleží

Najväčšou výzvou sú väčšinou kombinácie rôznych povrchov a materiálov. Ich zlá kombinácia vytvorí v priestore disharmóniu a miesto príjemného prostredia s určitou náladou, odkazom a energiou sú výsledkom rušivé priestory v ktorých sa človek cíti vyslovene nepohodlne.   industrialny dizajnu loftu v pradiarni Priestor môže byť síce jednoduchý, ale pokiaľ sa snažíte vytvoriť určitú atmosféru, vizualizácia je potrebná, aby ste nakoniec nezostali z vášho výberu sklamaní, a to aj v tom prípade, keď ste zvolili efektné a štýlové prvky. Pri väčších projektoch sú vizualizácie bezplatnou súčasťou dodávky nábytku. Architekt a klient  spoločne skúšajú mnohé varianty ako sú odlišné farby koberca, dreva, či iný nábytok.  Séria vizualizácií nakoniec ukáže, čo v priestore vynikne najlepšie a zohľadní aj dôležití detaily, ktoré tvoria rozdiel.   relax ci loungova zona v priestoroch pradiarne

 Nie je vizualizácia ako vizualizácia

V Spaceplane používame rôzne druhy vizualizácií pre rôzne účely. Aby sme videli ako vyzerá kompozícia nábytku, stačí štúdiová vizualizácia, kde sa nábytok nachádza v bielom priestore. Zložitejšie, ale stále časovo výhodné vizualizácie sa tvoria v p.Conn planneri. V ňom je už nábytok umiestnený v konkrétnom priestore a zákazník vidí výsledok. Našim štandardom sú fotorealistické vizualizácie, ktoré zohľadňujú mierku, hĺbku, či svetelnosť priestoru a krásne vykresľujú detaily, takže sa už vôbec nemusíte spoliehať na vizuálnu predstavivosť. Vypracovanie vizualizácií trvá od 2-5 dní. Ak siahneme po fotorealistických vizualizáciách, musíme najprv priestor namodelovať a často krát je to tak aj v prípade nábytku. Mnohí výrobcovia nemajú k dispozícii kompletné modely, takže chvíľu trvá, dokým architekt niečo také navrhne. Návrh je možné upravovať a pripomienkovať podľa potreby, dokým nevznikne želaná verzia.  
Chcete viac informácií o dizajne,
oceneniach a trendoch?
Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.