menu
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
Udržateľné značky nábytku, ktoré prezentujú dizajn a ekológiu
Príďte si vyskúšať kancelársku stoličku A+S so špeciálnou mechanikou
Kolekcia Muvit : Mobilný nábytok, ktorý transformuje kancelársku kultúru
Všetky články

Workshop s Actiu: Dosiahnite spokojnosť na pracovisku a buďte WELL

Novembrový workshop s Actiu priniesol účastníkom najnovšie trendy v plánovaní interiéru a budov. Tie sledujú ich spokojnosť a pracovné zlepšenie.

3. 12. 2019

Už dlhú dobu sa zaoberáme témami spokojnosti na pracovisku a jej dosahovaním cez nábytok a spaceplan a tiež cez stavebné parametre ako je svetlo, biofília, kvalita vzduchu a ďalšie. Práve preto sme k tejto téme pozvali na worskshop, nášho dlhoročného partnera Actiu, ktoré aktívne vytvára riešenia pre pracoviská a prináša najnovšie výskumy a trendy, na workshop venovaný práve týmto horúcim témam. Vince Berbegal z Actiu s jeho kolegami Navštívili náš traja odborníci na čele so spoločníkom Actiu, Vinceom Berbegalom, business development managerka Natallia Zubritskaya a odborník na technológie virtuálnej reality, Juan Ramón. Actiu je 52-ročnou rodinnou firmou, ktorá sa z výrobcu skriniek na televízor a neskôr stolov na počítač stala jedným z španielskych nábytkárskych lídrov a trendsetterom v priemysle vôbec. Vďaka spojeniu sociálneho výskumu, dizajnových inovácií a zavádzania nových technológií vyrába produkty, ktoré sa snažia o jedno – vytvárať spokojnosť na pracovisku vďaka nábytku.

prezentacia o navratnosti ekologie do businessu a actiu

Ekológia znamená návratnosť

Vince Bergebal rozprával o vývoji Actiu ako o case study, aby ilustroval, ako technológie a inovácie orientované na ľudí a prostredie vedia firmám priniesť reputáciu a prilákať zamestnancov . „Jedného dňa prišiel otec z fabriky s veľkou kresbou na papierovej vreckovke. Na nej bola pasívna budova zo skla v  tvare lode, ktorá na streche zachytávala dažďovú vodu, priamo pri nej stáli výrobné a logistické haly so solárnymi panelmi a zelenými okolitými plochami, ihriskami a jazero.“  V roku 2008 Actiu slávnostne otvorilo presne takúto novú budovu, ktorú volajú Technologický park. Celý komplex vytvára 6-krát viac energie, ktorú spotrebuje a ďalej ju predáva. To vytváralo veľký podiel na splatení nákladov na jej výstavbu. 75% ľudí má prístup k priamemu slnečnému svetlu, 2/3 areálu sú nezastavané zelené plochy a vody, ktorú zachytí strecha je dostatok, aby pokryla potreby zamestnancov. Dnes je prvou industriálnou budovou v Európe, ktorá získala WELL 2 platinum a LEED platinum. Práve to je potvrdením pre tých, ktorí pochybujú, že riešenia orientované na pohodlie ľudí a životné prostredie sú investíciou, ktorá iba spotrebúva financie a nič nevracia, čo vyvracia uhlíkovo neutrálny Technologický park Actiu.

well certifikat je riesenim pre firmy ktore hladaju standard v starostlivosti o zamestnancov

Ak nemeníte budovu, zmeňte jej interiér

Natalia Zubritskaya odprezentovala fakty o certifikáte WELL a čo Actiu urobilo k jeho získaniu. Certifikát WELL obsahuje 10 zložiek, ktoré musí aplikujúci splniť, aby ho získal. Ide o kvalitu a regulovanú prítomnosť prvkov ako je voda, vzduch, svetlo, jedlo, biofília, materiály, myseľ, komunita, tepelný komfort a pohyb. Tie nie sú orientované na to, aby vylepšili trvácnosť, či externý vizuálny komfort. „WELL certifikát je vhodný pre všetkých majiteľov budov a firmy, ktoré majú za cieľ zatraktívniť ich objekt a prilákať nájomníkov a talenty cez interiér. WELL je orientovaný na ľudí ich zdravie a spokojnosť, čo prináša vyššiu produktivitu a zisky,“ zhodnotila výsledky výskumov Zubrytskaya. Aj napriek tomu, že Actiu má certifikát, ktorý prináša zdravie a spokojnosť ich zamestnancom, myslí aj na tých, ktorí pracujú na iných miestach. Actiu sa totiž stala prvou z firiem na svete, ktorá vyrába všetok nábytok z laminovanej drevotriesky bez škodlivého formaldehydu. Práve tak chráni zdravie ľudí po celom svete a prináša štandard pre ostatné firmy. virtualna realita v pcone predstavuje interier a zariadenu kancelariu Na workshope si účastníci mohli vyskúšať okuliare na virtuálnu realitu, kde používateľ mohol zažiť pocit z priestorov zariadených podľa metódy Cool working. Tzv. Vysoko výkonné priestory, ktoré sú ich výsledkom vytvárajú zóny pre focus, socializáciu, spoluprácu a učenie. Tie spĺňajú požiadavky na rôzne aktivity, ktoré zamestnanci vykonávajú počas dňa a nemusia ich potreby pri práci prispôsobovať . Metóda Cool working a priestory s nábytkom, ktoré sú navrhnuté, aby zvyšovali spokojnosť  a produktivitu zamestnancov nájdete aj v ponuke našich služieb. Ak hľadáte nový priestor, či plánujete prerobiť a zariadiť ten súčasný, neváhajte nám napísať, alebo zavolať v sekcii Kontakt.
Chcete viac informácií o dizajne,
oceneniach a trendoch?
Naša stránka používa len nevyhnutné a analytické cookies. Zozbierané dáta nie sú zdieľané tretím stranám a slúžia na zlepšovanie našich služieb, nie pre účely reklamy.